De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om voor jou de allerbeste mestkorrels te ontwikkelen. Alles draait om de juiste balans tussen bodemstructuur, bodemleven en beschikbare voedingsstoffen. Maar hard work pays off: in 2021, lanceren we onze producten voor de professionele markt. Na jaren van selecteren en uitwerken zijn we ervan overtuigd dat onze korrels jouw werk als groenprofessional gemakkelijker maken. Daarom introduceren wij met gepaste trots GroenAard: bodem in balans!

GroenAard werkt samen met koemestkorrelproducent DOSO. Dit productiebedrijf startte met het produceren van mestkorrels op het boerenerf van VOF Boerkamp. De korrels worden geproduceerd met het mestoverschot van het melkveebedrijf. De mest wordt eerst vergist, waardoor groen gas ontstaat. Daarna wordt het gedroogd en geperst tot een handzame en lang houdbare korrel.

Visie

De bodem is de basis van al het groen. En het groen is dan weer onze basis: we eten het en kunnen niet zonder. De plant- en bodemkwaliteit zijn dus cruciaal voor onze eigen gesteldheid. Door klimaatverwarming zien we nieuwe weersextremen, zoals langdurige natte of juist droge perioden. Sterke planten en bodems helpen ons in de strijd tegen deze extremen. Maar ze zijn ook onderdeel van de oplossing: goede bodems slaan namelijk veel CO₂ op.

Maar ook op kleinere schaal wil jij als groenprofessional natuurlijk goede bodems leveren. Doordat wij zelf ook met beide benen in de modder staan, weten we waar jij als groenprofessional behoefte aan hebt. In een goede bodem kunnen planten zich beter verweren tegen ziekten en plagen. Het resultaat? Blije p(k)lanten!

Hoe

Bij GroenAard stellen we onze producten zorgvuldig samen. Zoals een bakker brood bakt met graan en gist, stellen wij onze korrels samen met organische stoffen, mest en mineralen. Iedere plantsoort en iedere bodem vraagt om voedingstoffen in andere verhoudingen. En dat is precies wat wij leveren!

Duurzaamheid

Duurzaamheid is ‘hot’, maar ons is het veel meer dan dat. Zoals je in onze visie kunt lezen, speelt de klimaatverandering voor ons een belangrijke rol. Duurzaamheid is dus simpelweg nodig. Eigenlijk is het heel simpel: de koeien van DOSO eten gras, de mest wordt verzameld, er worden korrels van gemaakt en jij als groenprofessional strooit deze in de bodem. Duurzaamheid ten top, omdat er niks wordt weggegooid.

© 2024 GroenAard | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Technische realisatie HAF Marketing & Sieronline B.V.